Бил Гейтс показа тоалетна, работеща без вода

07 Ноем 2018 | 08:44 248
 Бил Гейтс показа тоалетна, работеща без вода

© twitter.com

Милиардерът определя разработката си като една от ключовите през последните двеста години

Този „продукт на инженерната мисъл“ ще помогне да бъдат спестени 233 млрд. долара годишно, намалявайки разходите за лечение на холера, диария и други недъзи, свързани с липсата на добро ниво на хигиената.

Бизнесменът-милиардер Бил Гейтс показа работеща без вода тоалетна, чиято цена е 200 млн. долара. Презентацията се състоя на технологично изложение в столицата на Китай Пекин.

Предприемачът определи своето устройства като най-голямото постижение в сферата на санитарията през последните два века.

Работещата без вода тоалетна на Бил Гейтс преработва отпадните продукти, превръщайки ги в тор. Това изключва необходимостта от свързване с канализация.

Гейтс публикува в своя микроблог в Twitter двуминутно видео, в което разказва за преимуществата на новата разработка.

Бизнесменът се появи и пред зрители в бедните райони на Южна Африка. Условията за живот там са тежки. По думите на Гейтс, именно в подобни местности неговата тоалетна ще бъде от огромна полза. Благодарение на новата технология ще бъдат намалени разходите за лечение на инфекциозни болести. Примерна сума за икономия на финансови средства е стотици милиарди долари.

 

Коментари