Android изпреварва iOS по лоялност на потребителите

12 Март 2018 | 15:00 285
Android изпреварва iOS по лоялност на потребителите

91% от потребителите избират отново Android

Най-новият доклад на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) е показателен за така наречената лоялност, която потребителите имат към мобилните платформи Android и iOS. Благодарение на него можем да отчетем, че при Android този показател е впечатляващите 91%, а iOS е малко по-назад с 86%. Проучването е проведено в САЩ, така че не можем да правим изводи за разпределението в световен мащаб.

Иначе показателят показва процентът потребители, които остават към същата платформа при покупка на нов телефон през 2017, съобщава techspot. В този етап от развитието на мобилните екосистеми реално са останали само два претендента и потребителите след като изберат единият свикват с него и инвестират в приложения и др.

Високият процент на лоялност към Android може да се дължи и на факта, че са налице голям брой производители и съответно модели, от които потребителите могат да избират. Дори потребителят да смени марката, платформата остава позната. При iOS изборът е ограничен до няколко модела iPhone.

Коментари