Американски хакери успяха да елиминират защитния чип на кредитната карта

10 Апр 2018 | 16:42 671
Американски хакери успяха да елиминират защитния чип на кредитната карта

Техният метод дава сериозен резултат!

През последните няколко години, почти всички компании започнаха да предлагат нови пластики с така наречената чип-пин технология. Идеята на тази технология е да създаде нов и по-сериозен банков стандарт, с чиято помощ да се намалят драстично измамите и клонирането на карти. Макар и да звучи обещаващо на теория, беше просто въпрос на време, преди хакерите да открият нов метод за пробив на системата. 
Методът е достатъчно умен и най-вероятно ще вземе доста жертви. PCMag описват доста добре процеса:
Крадците първо успяват да прихванат поръчката на серия от карти, които компаниите поръчват за многобройните си клиенти. Подобни поръчки винаги са по-големи. Чрез нагряване, чиповете могат да бъдат премахнати и да се заменят с имитация. Новите карти изглеждат доста по-легитимно, могат да се активират, но до тук с добрите новини.

Същите вече няма да работят, защото чиповете им не съвпадат с тези на картите. Проблемът е, че оригиналните чипове вече са активирани от картодържателите. Това автоматично развързва ръцете на крадците и същите вече могат да точат сметки. Методът автоматично дава много по-сериозен времеви прозорец, особено ако притежателят не използва веднага пластиката или поне не толкова често. Макар и методът все още да е известен само в САЩ, подозираме, че заразата много скоро ще намери почва и в Европа. Ключът към проблемите започва с активирането на картата. Понякога това може да стане дистанционно и дори да не се използва пластиката. Как самите пластики попадат в грешни ръце, все още не е известно, но подозренията падат и върху куриерските фирми. 

Коментари