Доказано: Galaxy S9 е по-здрав от предшествениците си

13 Mar 2018 | 15:12 12
Доказано: Galaxy S9 е по-здрав от предшествениците си

Поредният тест бе преминат успешно

Новият флагман на Samsung е 8 грама по-тежък от предишното поколение. Инженерите на компанията обясняват тази промяна с по-дебелото стъкло и подобреното алуминиево покритие. Здравината на смартфона по традиция бе тествана от Зак – създател на канала JerryRigEverything.

Стъклото Gorilla Glass 5 се надраства на шесто ниво, което съвпада с резултатите на другите флагмани. Ръбовете на смартфона са алуминие. При това Samsung са повишили качеството на метала за допълнителна устойчивост срещу драскотини и падане. Бутоните също са от метал.

Основната камера е защитена със стъкло и не се надрасква. Със скенера на пръстови отпечатъци ситуацията е друга. Дори след повреждане той работи успешно.

Зак тества и функцията анимирани емоджита. Движенията на устните леко изостават и не винаги са ясни. iPhone X се справя с тази задача по-добре.

Дисплеят се съпротивлява на въздействието на огъня 12 секунди. След това пиксели побеляват, но бързо се възстановяват. Олеофобното покритие не оцеля след теста.

Като заключение Galaxy S9 преминава теста за здравина на корпуса успешно. Това определено е преимущество на новия флагман.

Коментари