Вече може да си купите еко смартфон, той е изработен от корк

11 Юли 2018 | 13:16 800
Вече може да си купите еко смартфон, той е изработен от корк

И ще се произвежда в страната-изобретател

Португалската технологична компания Ikimobile разработи екологичночист Android-смартфон. Корпусът на устройството е изработен от дъбов корк, който представлява възобновяем и естествен материал. В Португалия от него има в изобилие.

Освен това неголямата държава на Пиринеите представлява най-голмият доставчик на корк. Забележително е, че устройството Ikimobile е първото по рода си, което използва природни материали, различни от обичайните – стъкло, метал и пластмаса.

Както се съобщава, смартфонът разполага със слой от корк, който покрива задната му част. Този слой гарантира защита срещу удра, а също така акустична и топлинна изолация.

Трябва да се отбележи, че задният капак ще се предлага в различни цветови решения – от черно до светлокафяво. Покритието има антибактериални свойства и предотвратява излъчването на радиация.Тито Кардосо, генерален директор на компанията, казва, че с този продукт се цели Португалия да върви по пътя на бъдещето и технологиите.
Смятаме, че нашият телефон ще се хареса на хората, допълва той. Генералният директор подчертава, че корковите панели ще се произвеждат не в Китай, а в Португалия.

 

Коментари