Топ 5 на смартфоните с изваждаща се камера

06 Май 2019 | 14:59 296
Топ 5 на смартфоните с изваждаща се камера

За такова устройство няма как да не завидиш

Сред най-интересните модели са Vivo S1 Pro, Huawei Y9 Prime (или P Smart Z), Realme X, One Plus 7 Pro и Oppo Reno. Списъкът обаче може да се промени заради Asus Zenfone 6.

Изобилието от устройства на съвременния пазар кара хората бързо да се ориентират към моделите, които не само изпълняват всевъзможни функции, но и са на достъпна цена. Предлагаме ви да разгледате топ 5 на смартфоните с изваждаща се камера – за такава придобивка ще ви завиди всеки почитател на фотоапаратите.

Експерти поставят сред отличените Vivo S1 Pro. Неговата изваждаща се камера е 32-мегапикселова. В същото време основната задна камера е 48-мегапикселова с леща Байер, която е съчетана с 8-мегапикселов широкоъгълен обектив и 5-мегапикселов модул, чувствителен към дълбочината.

Изхождайки от тези особености, трудно е да си представим класация без това уникално устройство.

Huawei Y9 Prime (или P Smart Z) ще е снабден с тройна камера с комбинация датчик 16MP f/1.8, датчик 8MP f/2.4 с ултраширок обектив и датчик за дълбочина 2MP f/2.4. Предната камера е със сензор 16MP f/2.2.

Realme X ще бъде първият смартфон от едноименната компания, която предлага изплуваща селфи камера. Както се вижда от официалния тийзър, Realme X върви с екран „от край до край“ с минимални рамки от двете страни. Разполага с 6,5-инчов FullHD+ екран. Изваждащата се камера ще е 16-мегапикселова. На задния панел ще има две задни камери с 48-мегапикселов и 5-мегапикселов сензори.

One Plus 7 Pro – пълноекранен телефон с изваждаща се селфи камера, триобективна камера отзад и извити краища на дисплея.

Oppo Reno е получил 48-мегапикселова камера и е с диафрагма f/1.7, която помага за подобряване на възприятието на светлината. Върви с Ultra Night Mode 2.0 с Reno, който може да използва AI, HDR и многокадрово шумозаглушаване.

Съвсем скоро тази топ 5 класация може да се промени поради премиерата на  Asus Zenfone 6.

 

Коментари