Следващите флагмани на LG и Samsung ще си приличат

13 Юни 2018 | 13:00 207
Следващите флагмани на LG и Samsung ще си приличат

Къде обаче ще бъде предната камера?

На миналото в Бостън международно изложение за електроника Society of Information Displays 2018 компанията Samsung демонстрира напредничави разработки в областта на производството на дисплеи. Южнокорейският гигант представи гъвкави, прозрачни и несчупващи се екрани за автомобили, матрици с плътност на пикселите до 1200 ppi за виртуална реалност и технология за създаване на напълно безрамкови смартфони. Именно последната провокира най-голям интерес и вълнение, информира phonearena.com.

На изложението служител на Samsung демонстрира концепт на смартфон, базиран на Galaxy S9 Plus с приложение на новата технология Sound on Display. Както се разбира от названието, разработката позволява на дисплея да встъпва в качеството на източник на звук.

В прототипа е поставен обикновен разговорен микрофон, а вместо него звука се разпространява чрез екран с помощта на вибрации.

По уверения на представители на южнокорейската компанията и оценили технологията посетители на щанда, качеството на звука по нищо не отстъпва на традиционните колонки. Заявеният честотен диапазон възлиза на от 100 до 8000 херца, което съответства на стандарта HD Voice.

По думите на служител на Samsung използването на технологията позволява да се елиминират рамките около дисплея. Не е ясно обаче къде в случая ще бъде поставена предната камера.

Съгласно последни слухове бъдещият Galaxy S10 ще получи 6,2-инчов дисплей с технология Sound on Display. Тук е моментът да подчертаем, че и LG планира да въведе сходна разработка в свой бъдещ флагман. Засега обаче подробности не са ни дадени.

 

Коментари