Samsung може да намали производителността на Galaxy S10 Lite

10 Ян 2019 | 09:00 174
Samsung може да намали производителността на Galaxy S10 Lite

© samsung.com

Експерти съветват това да не се случва

Samsung Electronics може изкуствено да ограничи изчислителната мощност на Galaxy S10 Lite, орязвайки производителността на процесора му. Това сочат резултати от бенчмарка Geekbench, в който производителят е тествал условно достъпния флагман на 2019 г. в навечерието на официалния ме релийз. Очевидно по този начин южнокорейската компания смята да понижи интереса към смартфона, за да може той да не взима дял от по-съвършените и по-скъпи модели.

В полза на възможността Samsung да ореже производителността на S10 Lite свидетелстват твърде ниските по стандартите за чиповете през 2019 г. резултати от тестването. В едноядрен тест смартфон, работещ на базата на Snapdragon 855, събира по-малко от 2000 бала, а при многоядрен тест – малко над 6000 бала. Отчитайки, че в основата на апарата лежи 7-нм чипсет, толкова невисоки оценки изглеждат просто несериозно.

Какъв ще бъде Galaxy S10 Lite?

Galaxy S10 Lite следва да бъде най-малката версия на флагманския смартфон на Samsung за 2019 г. Според изчисления устройството ще бъде ответна реакция на iPhone XR, който Apple пусна в края на миналата година, за да заеме пазара на субфлагманските смартфони.

Това решение бе доста безразсъдно, тъй като повечето потребители възприеха iPhone XR като представител на достъпния сегмент поради ред явни компромиси, на които се съгласи производителя. Освен това смартфонът е с доста висока цена.

За да избегне съдбата на iPhone XR, Galaxy S10 Lite трябва да се избави от недостатъците си. За щастие, сякаш Samsung разбира това и планира да го снабди с двойна камера и дисплей с висока плътност на пикселите, каквито не виждаме при апарата на конкурентите.В момента е важно, казват експерти, корейците да разберат, че изкуственото ограничаване на производителността на смартфона не е път към успеха. То крие риск от понижаване на дела им на пазара.

 

Коментари