Първият смартфон с диамантен екран ще се появи през 2019 г.

06 Февр 2018 | 10:19 393
Първият смартфон с диамантен екран ще се появи през 2019 г.

Ще бъде 6 пъти по-здрав, отколкото тези, които се използват сега

Не са малко съвременните потребители на смартфони, на които е познато чувството на досада и разочарование, когато устройството им падне на земята и се окаже с разбит дисплей. Засега този тип телефони нелошо се справят с влагата, праха и пясъка. Те също така са защитени от драскотини с помощта на специални защитни покрития, например Corning Gorilla Glass. Често обаче едно падане е напълно достатъчно, за да провокирате преждевременната смърт и на най-защитения смартфон.

Сега обаче, когато прочетете настоящите редове, които са провокирани от компанията Akhan Semiconductor, която е световен лидер в производството на диамантени полупроводници, ще останете приятно изненадани.

Тя разработва напредничав проект – диамантен сензорен панел, материалът за който се синтезира изкуствено в лабораторни условия.

Според заявленията на производителя полученият панел ще бъде 6 пъти по-здрав от използвания понастоящем.

Освен това с оглед допълнителна защита се допуска използването на дадения панел съвместно с популярното покритие Gorilla Glass. В този момент основната задача, над която работят учените на Akhan Semiconductor, е намаляването на светоотразителните свойства на материала – така дори в слънчев ден той няма да бъде причина за некомфортно използване на смартфона.

Коментари