Официално изображение на петкамерния Nokia 9 PureView

08 Февр 2019 | 08:00 726
Официално изображение на петкамерния Nokia 9 PureView

Анонсът е планиран за ден преди старта на изложението в Барселона

В интернет се появи качествено изображение на подготвяния за пускане флагмански смартфон Nokia 9 PureView. Засега той не е представен от производителя официално. Изображението е споделено от ресурса 91mobiles с твърдението, че е официално.

На снимката се вижда потвърждение на по-ранни слухове за основните особености на дизайна – безрамков дизайн, интегриран с дисплея скенер на пръстови отпечатъци и необикновена камера-револвер на задния панел.

Моделът представлява флагмански смартфон със задна камера с пет модула с оптика Zeiss, допълнена от светодиодна светкавица и лазерен автофокус. Освен това се предполага, че дисплеят ще е OLED без прорез и с резолюция Quad HD+.

Смартфонът ще върви с процесор Snapdragon 845, 6 или 8 GB оперативна и 128 GB вътрешна флаш памет. Капацитетът на батерията ще е 4150 мАч. Най-вероятно Nokia PureView няма да предложи още 3,5-мм аудиожак.  

Дебютът на смартфона се очакваше още в края на миналата година, но това така и не се случи. Компанията HMD Global обаче потвърди анонс на 24 февруари – в навечерието на откриването на изложението MWC 2019, което ще се проведе в Барселона от 25 до 28 февруари.

 

Коментари