Колко ще струва бюджетният Galaxy Fold?

02 Септ 2019 | 07:16 172
Колко ще струва бюджетният Galaxy Fold?

© samsung.com

Част от "въоръжението" на флагмана ще бъде съблечено в името на по-ниската цена

През февруари тази година компанията Samsung представи своя първи сгъваем смартфон – Galaxy Fold. Устройството трябваше да постъпи в продажба още през април, но южнокорейският гигант на няколко пъти отложи старта. Вината бе хвърлена върху конструктивни недостатъци, които са били открити в хода на експлоатация.

По думите на вътрешни източници всички проблеми на устройството са вече загърбени. То е готово за пускане на пазара. А докато това стане, разбра се, че Samsung подготвя премиерата на бюджетната версия на Fold.

Кога ще излезе Galaxy Fold?

Според слуховете това ще се случи на 6 септември. Първоначалното смартфонът ще бъде продаван само в Южна Корея. След това ще постъпи на пазарите и в други страни. Цената на устройството ще бъде 2000 долара.

Напълно възможно е Samsung да обяви официалния старт на продажбите на изложението IFA 2019. Не е изключено компанията да отдели време и да разкаже за ключовите промени, които са направени от инженерите.

Бюджетният сгъваем телефон

Технологията за производство на сгъваеми смартфони, след серия от неуспехи, вече е по-добре устроена. Сега южнокорейският гигант разглежда възможността от пускане на бюджетна версия.

Очаква се Samsung да попромени формата на модела, а също така да го лиши от S Pen. Ще бъде намалена и паметта. Така цената ще падне до 1200-1500 долара.

 

Коментари