Кой е Xiaomi Berlin?

12 Mar 2018 | 10:25 61
Кой е Xiaomi Berlin?

Колко добър партньор е компанията с Qualcomm?

Китайската компания Xiaomi работи над създаването на нов смартфон, който се крие под кодовото име Berlin. Такива изводи си правим от материали, открити от журналисти от GizChina в базата данни на бенчмарка Geekbench.

Предстоящият нов модел ще работи на базата на неизвестен по-рано чип Snapdragon 632. Очевидно представлява модел от средния ценови сегмент.

Данните от Geekbench разкриват още подробности. Тестовият апарат работи с Android 7.1.2 Nougat и разполага само с 3 GB оперативна памет. Не е изключено преди момента на пускане на пазара, който по всяка вероятност ще бъде към края на пролетта, този модел да бъде обновен в програмната си част.

Имайки предвид характеристиките на Xiaomi Berlin може да се предположи, че под тайнственото му иде се крие един от представителите на бюджетната серия на Redmi. Интерес провокира обаче друг факт – очевидно Xiaomi се намира в доста добри отношения с Qualcomm, след като производителят на процесори доставя на китайците досега неанонсирани апаратни решения за тест. Това може да послужи като косвено доказателство в дългосрочен план.

Коментари