Какви смартфони купуват европейците

15 Май 2018 | 06:30 369
Какви смартфони купуват европейците

Изключително търсени в последно време са устройствата с двойни и тройни камери

Анализатори от Canalys направиха няколко заключения според продажбите на смартфони през първото тримесечие на тази година. Изследван е европейският пазар. Най-големият доставчик на устройства на контитента и в целия свят е Samsung. Той заема почти 1/3 от пазара – 33,1 процента. На второ място е Apple с 22,2% и реализирани 10,2 милиона смартфона.

Освен рейтинг на най-популярните марки смартфони, анализаторите от Canalys назоваха и кои са основните тенденции, които се забелязват на европейския пазар през първите три месеца от 2018 г.

Най-вече европейците търсят устройства с голям дисплей. Смартфоните с екран от 5,5 инча са най-популярни, както и тези със съотношение на страните 18:9.

Потребителите на Стария континент отдават предпочитание и на моделите, които поддържат работа с 2 SIM-карти. Забележимо е увеличаване на търсенето на смартфони с повече оперативна памет. Популярността на моделите с над 4 GB е нараснала с 82,7%.

Още по-внушителен е ръстът, който демонстрира сегментът смартфони с двойни или тройни камери. Ако през първото тримесечие на миналата година са продадени около 5 млн. бройки от тях, то сега показателят е достигнал 13 млн., т.е. има 155% ръст.

 

Коментари