Избраха най-добрия Xiaomi-смартфон

12 Юли 2019 | 07:00 1774
Избраха най-добрия Xiaomi-смартфон

© mi.com

На избора повлияха производителността и удобството на MIUI

В края на първото тримесечие на 2019 г. Xiaomi зае четвърто място на световния пазар на смартфони. За няколко месеца потребителите са купили 27,8 млн. устройства Mi. Предвид устойчивото търсене, експерти решиха определят кой е Царят на Xiaomi.

Така един блогър определи най-добрия смартфон от актуалната серия продукти на китайската компания. Той сравни устройствата на Xiaomi от един клас. Така на челната позиция се появи фаблетът Mi Mix 3. Моделът се характеризира с 6,3-инчов AMOLED дисплей от Samsung.

Според автора на класацията плюс на това устройство е строгият външен вид и оригиналната конструкция. Предната камера е с отделен слайдер, което е позволило да се увеличи площта на екрана.

Положителна точка идва и от производителността: чипсетът Snapdragon 845 съвсем неотдавна се лиши от титула флагмански, което обуславя високата производителност на Mi Mix 3. Трябва да се има предвид, че процесорът върви с графичен ускорител
Adreno 630, който успешно се справя с 4К видео и ресурсоемки игри.

Към минусите на китайския модел блогърът отнася софтуера MIUI, чиято недоработка влияе негативно върху комфортното използване.

 

Коментари