Двете страни, заради които световният пазар на смартфони е още жив

06 Ноем 2019 | 10:00 261
Двете страни, заради които световният пазар на смартфони е още жив

© pixabay.com

Не толкова живописна е картинката в Европа

   След като Canalys и Strategy Analytics споделиха своя анализ на световния пазар на смартфони, появи се пълен доклад на Counterpoint Research. Компанията смята, че световният пазар на смартфони остава на предишното ниво: през третото тримесечие на 2019 г. са продадени 380 млн. устройства в сравнение с 379,8 милиона през аналогичния период година по-рано. Другите две компании смятат, че пазарът бележи ръст.

Всичките три обаче са единодушни, че спадът в годишно изражение в продължение на седем тримесечия е приключил.

По думите на анализатор от компанията Counterpoint Research, доставчиците в Индия са започнали да се готвят за Дивали от по-рано. В това време в Китай празникът на Златната седмица, посветен на Националния ден, доведе до ръст от 6%. Положителен момент е възможността да се последва импулса от празничния сезон. Така производителите на смартфони ще успеят да видят стабилизиране на пазара.  

На други пазари пейзажът не е толкова живописен.

Компанията Huawei стана мощен двигател в Китай през третото тримесечие на 2019 г. Заради отсъствието на смартфони с поддръжка на Google компанията се сблъска с намаляване на продажбите в Европа., Латинска Америка и Близкия Изток.

Ситуацията с търговската война, когато Huawei бе заложница, бе изгодна за конкурентите – сред които Samsung и Xiaomi. Те успяха да увеличат своя дял на пазара.

 

Коментари