До края на юли

10 Юли 2019 | 07:00 264
До края на юли

© huawei.com

Сгъваемият телефон на Huawei излиза на пазара

Пазарът на сгъваеми смартфони е задоволително млад, но вече успя да се сдобие с трагична глава от романа си. Samsung трябваше отдавна да предложи специалния си продукт на пазара. Galaxy Fold обаче така и не излезе. Април мина, а причината за отмяната на продажбите бе масов брак, пише ferra.ru.

Компанията бе принудена да отзове всичките си тестови устройства, а релийзът бе планиран за неизвестна дата.

Huawei, виждайки какво се случва в конкурентния лагер, също се оттегли назад. Не забърза с пускането на своя гъвкав смартфон. Ако по първоначални планове смартфонът трябваше да излезе в началото на лятото, то сега, съдейки по всичко, компанията има за цел края на юли – началото на август.

Това намекна един от шефовете в Huawei по време на среща тези дни. Huawei Mate X ще бъде достъпен на пазара в края на този месец.

В потвърждение на тази информация може да добавим и това, че в Китай започна рекламна кампания на първия сгъваем смартфон на Huawei.

В навечерието на официалния релийз китайците се натъкват на плакат на устройството.

Напомняме, че Huawei Mate X бе анонсиран още през февруари по време на изложението MWC 2019. Устройството е снабдено с процесор Kirin 980, 8 GB оперативна памет и 512 GB вътрешна памет.

Цената тогава беше 2299 евро.

 

Коментари