5 Android функции, които няма да откриете в iPhone

17 Юли 2019 | 09:24 868
5 Android функции, които няма да откриете в iPhone

© pixabay.com

Когато се замислите за айфон, а имате Android, този материал помага

Спорът за това - кое е по-добре iOS или Android, отдавна не е толкова актуален, тъй като всяка една операционна система е добра по своему. И двете имат своите плюсове и минуси. Абсолютно идентични не може да бъдат наречени. Въпреки това ни се иска още веднъж да посочим някои от разликите. Този път ще подчертаем полезни функции в Android, които не са достъпни на потребителите на айфони.

Always-on-Display
Ако използвате Android-устройство с OLED дисплей, то функцията Always-on-Display ще ви бъде доста полезна. Съгласете се, не е необходимо постоянно да посягате към дисплея, за да видите колко е часа, да проверите за известия или друга информация.

Always-on-Display оптимизира работата на блокирания екран, позволявайки да пестите заряда на батерията.

Няколко потребителите на едно устройство
Да се превключва между различни потребители на Android е много лесно. Всеки ще си има своя набор от програми, снимки и контакти. На Apple устройствата такава опция няма.

Instant Apps
Google добави тази полезна функция за Android съвсем неотдавна. Благодарение на нея може да тествате приложения, достъпни в Google Play Store, без да ги сваляте на устройството си. Ако впоследствие не ви хареса, няма нужда да минавате през процеса на деинсталиране. Супер удобно.

Нощен режим на камерата
Една от особеностите на камерата на Android (макар и на айфоните да заслужава похвала) е нощният режим. Популярните Android-смартфони, такива като Pixel, OnePlus, Samsung и Hauwei, са снабдени с нощен режим, предназначен за подобряване на снимките в условията на лоша осветеност..

Затваряне на всички приложения
Всички ние използвате десетки приложения на смартфоните си всеки ден. Много от тях работят във спящ режим, черпейки от заряда на батерията.

Ако искате да затворите всички програми в айфона си, ще трябва да го направите една по една. При Android може да действате бързо и лесно – с едно натискане всички програми се изключват.

 

Коментари