19 пъти по-мощен от PS4!

22 Май 2019 | 09:59 480
19 пъти по-мощен от PS4!

© playstation.com

Sony показа преимуществото на PlayStation 5

Възможностите на устройството бяха показани в играта Spider-Man, като значително е съкратена скоростта за зареждане поради смяна на твърдия диск.

Компанията Sony на закрита презентация за първи път показа невероятната мощност на новия PlayStation 5. Категорично, това е едно значително преимущество.

Журналистът от Япония Такаши Мочизуки пусна кратко видео от събитието на своята страница в социалната мрежа Twitter. Съдейки по демонстрацията, новия PlayStation 5 е 19 пъти по-мощен от предшественика си PS4.

За сравнение: зареждането на играта на предишната версия на геймърската конзола отнемаше 8 секунди, докато новото устройство е способно да осъществи зареждането за по-малко от секунда. Освен това тя позволява доста по-бързо да се придвижваме между локациите на игрите. Никакво забиване. Разработчиците са сменили и твърдия диск с SSD.

Анализатори отбелязват, че не е изключено не всички игри да работят така добре на конзолата. По думите им постигната мощност е достатъчна, за да забравят потребителите как изглежда екрана за зареждане.

 

 

Новата конзола отваря широко вратата за разработчиците на игри. Сега те може да не се ограничават и да създават още по-уникални светове за геймъри.

Шефът на Sony отбеляза, че компанията трябва да поддържа високо ниво на продуктите и да покорява нови върхове. За целта е необходимо да се изградят отношенията с разработчиците и PlayStation да се превърне в любима геймърска платформа.

 

Коментари