Политическа агитация в компютърните игри?

17 Юни 2019 | 07:56 174
Политическа агитация в компютърните игри?

© www.ubisoft.com

Геймърите изразиха мнение по въпроса

Ubisoft публикува реклама на новата игра Watch Dogs Legion. Феновете обаче не бяха възхитени от рекламата, тъй като тя ясно изразява подкрепата си за протестиращите в Хонконг.

На постера са изобразени персонажите от играта под черни чадъри. Именно тези чадъри провокираха възмущението на китайските геймъри. От много време в Хонконг има масови акции на протест срещу закона за екстрадицията в Китай. Чадърите са всеизвестен символ на протестите, стартирали през 2014 г. Тези събития дори получиха названието – Революцията на чадърите.

Сегашните демонстрации също са съпровождани от чадъри.

Още по-ярко политическата позиция на Ubisoft характеризира и фактът, че в китайската версия на рекламата е преправен надписът на постера. От „време е да си върнем Лондон и да бием за нашето бъдеще“ в „време е да си върнем града и нашето бъдеще“.

Китайците веднага обърнаха внимание на рекламата и поискаха мениджърът на Ubisoft, който я е разпространил, да бъде уволнен. Според потребителите компанията не бива открито да поддържа която и да е политическа позиция.

Като резултат Ubisoft се извини и изтри рекламата.

По думите на компанията потребителите неправилно са възприели посланието.

Очаква се премиерата на Watch Dogs Legion. Тя е планирана за 6 март 2020 г. Играта ще е достъпна на PS4, Xbox One и персонален компютър.

 

Коментари