Overwatch с 4K резолюция за Xbox One X

05 Февр 2018 | 13:00 227
Overwatch с 4K резолюция за Xbox One X

© Blizzard

Конзолата постига native 4K

Наскоро Blizzard обяви, че след обновление, Overwatch поддържа 4K резолюция за Xbox One X, съобщава Windows Central. Преди време подобен анонс остави феновете на PlayStation 4 Pro (PS4 Pro) разочаровани, тъй като се оказа, че само менютата на играта са в 4K, а самата игра запазва 1080p резолюцията.

Поради това се появиха опасения, че и с Xbox конзолата може да тава въпрос за подобно обновление. Те бяха разсеяни от корпоративния вицепрезидент за Xbox, Май Ябара, който поясни в Twitter, че самият геймплей също ще бъде възпроизвеждан в 4K резолюция.

 

 

В последствие Digital Foundry направиха сравнение на Overwatch за Xbox One X и PS4 Pro. От него става ясно, че играта постига същинска 4K резолюция на конзолата чрез динамично скалиране. Това означава, че резолюцията се намалява ако бъде засечен спад в честотата на кадрите. Видно е леко накъсване на картината в горната част на дисплея и е налице малък спад от време на време при FPS. Като цяло обаче това са приемливи минуси при желание да играете в 4K при 60 FPS.

Коментари