Има време да съберете парите за Playstation 5

09 Окт 2019 | 08:00 297
Има време да съберете парите за Playstation 5

© playstation.com

Sony официално обяви премиерата

Компанията Sony сподели детайли за новото поколение Playstation 5. Наред с това обяви официално датата на излизане на игралната конзола. Известно е, че още в края на 2020 г. потребителите ще могат да се сдобият с нея.

За Playstation 5 е разработен нов геймпад с порт USB-C, който на външен вид напомня DualShock 4.

В новия геймпад са добавени „адаптивни тригери“, които засилват усещането при стрелба, с помощта на които разработчиците са успели да регулират силата на натискане на бутоните L2 и R2 в нужните моменти.

Компанията също така разказа за уникалния вид на вибрация, която е наречена „тактилна обратна връзка“. Тя притежава способността да предава индивидуалните особености на повърхностните, които присъстват в играта. Така се засилва усещането за пълно потапяне.

Макар премиерата на конзолата да е планирана за края на следващата година, в мрежата вече може да се видят нейните първи качествени изображения.

В Playstation 5 ще бъде добавена нова система за инсталиране на игрите, а именно сегментна. По думите на компанията, с помощта на нововъведението ще може да се инсталират само нужните компоненти от продукта.

Колкото до интерфейса, той ще бъде по-съдържателен и ще се обновява в реално време.

 

Коментари