Игрите, за които геймърите дават най-много пари

25 Юни 2019 | 09:00 953
Игрите, за които геймърите дават най-много пари

© pixabay.com

Продължават да падат доходите от Fortnite

Анализаторска компания SuperData направи няколко заключения за пазара на цифрови игри за месец май 2019 г. Сумарно геймърите са похарчили за тях 8,7 млрд. за един месец. В статистиката влизат всички игри – конзолни, компютърни и мобилни.

Този показател е с 4% по-нисък от миналогодишния. Понижение от 6% има при мобилните игри, които продължават да носят повече пари, отколкото конзолните и компютърните игри взети заедно.

В общия отчет за всички платформи разпределението е следното. Падането на доходите от Fortnite продължава, както при версията за персонални компютри, така и за приставките. Играта донесе 203 млн. долара на всички платформи. Това е съществено повече от априлския резултат, но по-малко с 38% в сравнение с май 2018 г.

FIFA Ultimate Team е заработила 93 милиона долара на конзоли и персонални компютри, но доходите са намалели в сравнение с миналата година. Стратегията Sega Total War: Three Kingdoms е успяла да заработи 62 млн. долара.

Ако гледаме на платформите поотделно, то лидерското място за персоналните компютри е на League of Legends, на приставките — Fortnite, а на мобилните — Honour of Kings.

 

Коментари