Хидео Коджима: Death Stranding все още не е и в тестова фаза

26 Март 2019 | 09:14 335
Хидео Коджима: Death Stranding все още не е и в тестова фаза

Заглавието ще се забави поне още една година!

И една доста неприятна новина за притежателите на Sony. Очакваното заглавие Death Stranding, което трябваше да бъде пуснато тази година (или поне така обясняваха господата, очаквали го), официално дори не е близо до тестовата фаза. В скорошен туит, Хидео Коджима официално заяви, че всеки ден играе играта и се опитва да раздели правилно частите за сценария. Обръщението към феновете гласи следното:

"DS не е във фаза, която позволява дебъгването, но пък вече се съединяват различните части, за да стане завършено заглавие. Докато играя играта на истинска PS4 машина, аз свързвам частити, корегирам някои операции, посоката на сценария, някои допълнителни настройки и изчиствам геймлея. Няма да крия, че това е критичната фаза."

Според критиците, това означава, че ще трябва да изчакаме поне още една година, преди да видим какво е направило студиото, за което Sony плати доста сериозни суми. Другата интересна новина е, че според мнозина, това заглавие се забавя нарочно заради появата на Playstation 5. Според други критики, Sony нарочно забавят конзолата, за да могат официално да предложат своите бестселъри за новата си платформа. Като цяло, трябва да признаем, че драстичните смени на отговорни кадри в редиците на Playstation водят до сериозното забавяне на новите заглавия, които бяха планувани за тази година. 

Коментари