Amazon иска Alexa да е във всеки автомобил

22 Авг 2019 | 08:00 382
Amazon иска Alexa да е във всеки автомобил

© pixabay.com

Гласовият асистент е от полза за мнозина, но има какво да се иска от Echo Auto

Амбициите на Amazon в сегмента „смарт колонки“ се разпростира далеч зад пределите на домашната среда. Както споменава изданието Bloomberg, интернет гигантът вече е реализирал не по-малко от милион екземпляра от устройството Echo Auto. То е предназначено за използване в автомобили. Свързва се към бордовата мултимедийна система и използва фирмени алгоритми за разпознаване на гласа на собственика и др.  

Твърди се, че разработчиците на компанията доста са се потрудили, за да може Echo Auto да разбира коректно речта на собственика дори в условията на шумна градска среда или скоростно трасе.

Голямото количество продадени устройства Echo Auto не говори за това, че този вид продукция е готова за мащабна експанзия на пазара. Много потребители се оплакват от стабилността на работата на устройствата и точната интерпретация на гласовите команди. Самата компания Amazon на сайта си е предоставила възможност за изпращане на коментари, свързани с използването на продукта.

Самата продажба на Echo Auto е достъпна само за доверени клиенти.

Представители на компанията в неотдавнашно интервю заявиха, че биха искали да видят Alexa в повече автомобили на пазара. Да се постигне тази цел обаче не е лесно. Предстои да видим как ще бъде реализирана целта.

 

Коментари